112

Winkelpersoneel bedreigd met hakmes tijdens winkeloverval in Eindhoven

Yasar Supermarket aan de Generaal Coenderslaan in Eindhoven is vrijdagavond overvallen. Een van de twee daders had een hakmes bij zich, waarmee hij de winkelmedewerkers bedreigde. De politie laat weten dat een van de medewerkers gewond is geraakt.

“Ik werd gebeld door mijn moeder, die was helemaal overstuur”, vertelt Kamil Yildirim, eigenaar van de supermarkt. “Daarna heb ik mijn medewerkers gesproken. Zij vertelden dat er twee mannen met bivakmutsen op de winkel binnenkwamen en geld eisten.”

Overmeesterd

Het personeel van Yildirim weigerde de kassa open te maken, en deed de deur van de winkel op slot: “Op die manier zaten de daders gevangen. Maar ook de klanten, dus mijn personeel heeft de deur weer opengemaakt. Toen konden de daders helaas vluchten.”

Yildirim’s medewerkers lieten zich niet kennen en renden achter de daders aan. “Een van de twee was gewoon te vlug, die andere is wel overmeesterd door mijn medewerkers”, vertelt Yildirim trots.

De politie laat weten dat de dader tijdens de overmeestering gewond is geraakt. Hoe het nu met de dader en de gewonde winkelmedewerker gaat, is niet duidelijk.

Foto: SQ Vision