Weer & Verkeer

Onstuimig en nat weer tijdens carnavalsweekend

Feestgangers kunnen zich maar beter goed aankleden tijdens het carnavalsweekend, want het wordt over het algemeen onstuimig en nat. Daarnaast waait het behoorlijk, maar opvallend genoeg is het weer tijdens carnaval wel zacht.

Komende vrijdag is het aan het begin van de dag droog. Later wordt het bewolkt en in de loop van de avond valt lokaal wat regen. Ook is er veel wind; aan de kust waait het hard en in de nacht van vrijdag op zaterdag is er opnieuw kans op regen, meldt Weer.nl.

Lees ook: Komt het Brabantse carnaval op de erfgoedlijst?

Ook zaterdag is het behoorlijk onstuimig. Er is veel wind en aan zee wordt windkracht 7 tot 8 verwacht. Daarnaast is er vrij veel bewolking en kan er lokaal een bui vallen. Met een temperatuur van 10-12 graden is het opnieuw zacht.

Laatste dag carnavalsweekend

Komende zondag wordt er in het noorden en het midden van het land flink wat regen verwacht. In de rest van het land lijkt het dan even droog te wordenVerder is de wind krachtig en af en toe kans op zware windstoten. Aan de kust kan het zelfs stormachtig worden en in het Waddengebied zijn er opnieuw stormkansen.

Opvallend is dat het zondag voor de tijd van het jaar bijzonder zacht wordt: de temperatuur ligt op de laatste dag van het carnavalsweekend tussen de 13 en 14 graden.

Beeld: ANP