Politiek

Ook de VVD is om: partij pleit voor algeheel vuurwerkverbod in Amsterdam

De VVD in Amsterdam vindt een algeheel vuurwerkverbod in de stad gerechtvaardigd. De partij wijst op de “vele excessen met vuurwerk afgelopen jaarwisseling” en meent dat die laten zien dat het huidige vuurwerkbeleid niet langer houdbaar is.

“De vrijheid van de een houdt op waar deze de vrijheid van een ander in het geding brengt. En dat is helaas met vuurwerk op dit moment het geval”, aldus de Amsterdamse VVD-fractie. Die schaart zich daarom achter de oproep van onder anderen de VVD-burgemeesters Remkes (Den Haag) en Van Zanen (Utrecht) voor een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen, zoals in 2017 al werd bepleit door de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Vuurwerkverbod Amsterdam

Na een landelijk verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen moet het volgens de VVD mogelijk zijn om via een Algemene Plaatselijke Verordening (APV) toch weer siervuurwerk toe te staan in Amsterdam.

Dinsdag liet de VVD in Rotterdam ook al weten voor een vuurwerkverbod te zijn. In ieder geval totdat het kabinet maatregelen heeft genomen. Eerder was de VVD in de Maasstad nog tegen een algeheel vuurwerkverbod.

ANP