Gezondheid

Vrouw doet zich voor als arts, wordt twee keer aangenomen

Een vrouw heeft meerdere keren gesolliciteerd als arts, terwijl ze hier helemaal niet de juiste papieren voor heeft. Ze toonde valse diploma’s en gebruikte registratienummers van anderen. De 32-jarige vrouw is zeker twee keer aangenomen.

Ze gebruikte onder meer een geldig BIG-registratienummer dat toebehoort aan een BIG-geregistreerde arts met dezelfde achternaam en voorletter, maar met een andere geboortedatum. Twee keer gebruikte ze een niet bestaand maar hier sterk op lijkend registratienummer.

Lees ook: Nepverpleger Leroy S. sloeg eerder toe: ‘Een vrouw had in coma kunnen raken’

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd is bang dat ze nog een keer probeert ergens aan de slag te komen, en heeft daarom besloten haar naam en een deel van het onderzoek te publiceren. Het gaat om Ezo (Özlem) Ünal, geboren op 7 februari 1988.

Veiligheid niet in gevaar

Volgens de inspectie zijn er geen aanwijzingen dat patiënten schade hebben geleden of concreet gevaar hebben gelopen. Er zijn ook geen aanwijzingen dat de vrouw in haar werk onzorgvuldig heeft gehandeld.

Lees ook: Bizarre babbeltruc: nepverplegers prikken echt bloed en beroven ouderen

De inspectie roept zorginstellingen op om bij sollicitaties altijd naar de originele diploma’s en registraties te vragen.