112

Voor de tweede keer in een week zware explosie bij pand in Delft

Bij een pand aan de Leeuwenstein in Delft is in de nacht van donderdag op vrijdag voor de tweede keer binnen een week een zware explosie geweest, vermoedelijk veroorzaakt door een vuurwerkbom.

In het pand zit onder meer een sportschool van Basic-Fit, kapper en een fysiotherapeut. Op het moment van de meest recente explosie waren er ongeveer vijftien sporters in de sportschool. Niemand is gewond geraakt. De schade aan de gevel is fors, meerdere ruiten zijn gesneuveld.

‘Geen vuurwerkbom, maar projectiel’

“Ik vind het schandalig”, vertelt een voorbijgangster aan Hart van Nederland. “De eerste nacht was om 2.30 uur. We hadden allemaal een soort hartverzakking. En nu was het om 1.30 uur. Toen sliep ik nog niet, zodoende had ik nog binnen een minuut de politie aan de telefoon.”

Volgens de buurtbewoonster was de klap van de explosie enorm. “Volgens mij was het geen vuurwerkbom. Het leek wel een projectiel, zo’n dreun. Zelfs een auto die tegen onze pui aan staat, daar ging het alarm van af.”

Drie nachten eerder vond er ook al een explosie plaats bij het gebouw. De politie onderzoekt of er sprake is van een verband tussen de twee incidenten. Het is nog onduidelijk tegen wie de acties gericht zijn.

Beeld: Regio15.nl