Gezondheid

Voetbalsupporters steken ziekenhuismedewerkers hart onder de riem: 'Petje af voor al het zorgpersoneel'

Om medewerkers van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen en het Amphia Ziekenhuis in Breda steun te betuigen, hebben voetbalsupporters van NEC en NAC spandoeken opgehangen.

“Petje af voor al het zorgpersoneel”, staat er te lezen op die van de NEC-supporters. “Bedankt voor jullie inzet. Nijmegen staat achter jullie!” De afzender is Legio Noviomagum ’05. Op de website van de supportersvereniging schrijft Legio Noviomagum: “Het zorgpersoneel loopt dezer dagen op hun tandvlees en dit zal de aankomende tijd niet minder worden. Wij hebben niks anders dan respect! Om hen een welverdiend steuntje in de rug te geven hebben wij doeken opgehangen bij beide Nijmeegse ziekenhuizen.”

Helden van Breda

De supporters van NAC doen hetzelfde bij het Amphia Ziekenhuis in Breda. Op een meterslang spandoek laat vereniging Breda Loco’s weten: “Hier werken de helden van Breda!” Uiteraard in de kleuren van de club: geel en zwart. Via Twitter voegen de supporters daar nog eens aan toe: “De zwaarste wedstrijden worden nu in het Amphia Ziekenhuis gespeeld. Alle respect en hulde voor het zorgpersoneel in deze tijden.”

https://mobile.twitter.com/BredaLocos/status/1239471663369957376

Beeld: SPS Media