Misdaad

Handgranaten en witwaspraktijken: Oostzaan sluit voetbalclub wegens onveiligheid

De gemeente Oostzaan heeft het complex van de lokale voetbalclub OFC voor vier weken gesloten. De openbare veiligheid op het terrein kan onvoldoende worden gewaarborgd.

Aanleiding is een aantal publicaties in de lokale media over een vermeende relatie tussen de voetbalclub, aangetroffen handgranaten en het witwassen van crimineel geld.

Volgens de lokale media bestaan er al sinds 2016 vragen over de geldstromen naar de kas van OFC. De voorzitter zou de club hebben gebruikt om crimineel geld wit te wassen, maar deze verdenkingen zijn nooit bewezen.

Handgranaten en schoten

Vorig jaar werden er twee handgranaten gevonden op een bedrijventerrein in Oostzaan. Ook zou er geschoten zijn bij een woning. Volgens de lokale media is er mogelijk een verband tussen deze incidenten en de voetbalclub.

“Ik sta naast de voetbalclub OFC en haar leden. Maar ik sta ook voor de veiligheid van de ouders, vrijwilligers en kinderen die daar voetballen”, aldus burgemeester Rob Meerhof. Hij zegt steeds meer signalen te krijgen van inwoners die zeggen zich niet meer veilig te voelen.