112

Verwarde man bedreigt leerlingen met de dood in Utrechtse school

Een verwarde man heeft vrijdagmiddag leerlingen van de school X11 aan de Noordse Parklaan in Utrecht met de dood bedreigd. Na kordaat optreden van een aantal docenten heeft de politie de man kunnen aanhouden in een nabij gelegen park.

“We hebben een incident gehad op een van de locaties van X11”, vertelt Bram Donkers, woordvoerder van de school. “Een verwarde man is hierbij het schoolplein opgelopen en vervolgens heeft hij binnen in de school een aantal grove bedreigingen geuit jegens een aantal leerlingen.”

De leiding van de gecombineerde vmbo/havoschool voor media en vormgeving meldt in een bericht aan leerlingen, ouders en personeel, dat het ging om “een verwarde man die van mening was dat hij werd lastiggevallen door leerlingen”. Waarschijnlijk heeft de verdachte een hek vernield om op het terrein te komen.

“Docenten hebben de man naar buiten weten te begeleiden, waarna de politie hem heeft aangehouden”, legt Donkers uit. De leerlingen die getuigen zijn geweest van het incident zijn gehoord door de politie.

‘Getreiterd door leerlingen’

Verschillende ouders laten aan RTV Utrecht weten dat de man regelmatig op een bankje in het nabij gelegen park zou zitten. Hier zou hij getreiterd zijn door een aantal leerlingen van de school. Dit zou mogelijk de trigger kunnen zijn van zijn bedreigingen.

“Sommige leerlingen zijn erg geschrokken van het voorval. Zij zijn opgevangen”, laat Donkers weten. Ook laat hij weten dat de lessen gewoon zijn doorgegaan. Maandag wordt er tijdens schooltijd nog wel aandacht besteed aan het incident. Ook gaat de school onderzoeken of alle veiligheidsmaatregelen voldoende zijn geweest.

Foto: Google Streetview