112

Verdachte (31) opgepakt voor dodelijke steekpartij in Eindhoven

De politie in Eindhoven heeft een verdachte aangehouden voor de dodelijke steekpartij op de Woenselse Markt woensdagavond laat. Een 28-jarige man uit het Belgische Turnhout werd op het plein doodgestoken.

De melding van de steekpartij kwam rond 22.00 uur binnen. De hulpdiensten rukten onder andere met een traumahelikopter uit en probeerden de zwaargewonde man nog te reanimeren. De hulp kwam echter te laat en het slachtoffer overleed ter plekke.

Getuigen zeggen dat er aan de steekpartij een vechtpartij vooraf ging. Toen de toegesnelde agenten aankwamen, was de mogelijke dader al weggevlucht. Uit een eerste onderzoek kwam volgens de politie al snel een mogelijke verdachte naar voren.

Lees ook: Man (28) doodgestoken op Woenselse Markt in Eindhoven

Onderzoek ‘in volle gang’

De politie laat donderdag weten dat er in de zaak een 31-jarige man uit Eindhoven is gearresteerd. Hij werd in de nacht van woensdag op donderdag gearresteerd in zijn woning.

Waarom de man werd neergestoken is ook nog onduidelijk. Het onderzoek is nog in volle gang, aldus de politie. Mensen die meer weten over de dodelijke steekpartij, of wat eraan vooraf ging, worden opgeroepen contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Beeld: SQ Vision