112

Boswachter getuige van doodschieten ‘doorgedraaide’ verdachte Hilversum

Een politieagent heeft woensdag aan het einde van de middag een verdachte neergeschoten in Hilversum. Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk, maar de politie spreekt van een ‘ernstig incident’.

Het incident is vooralsnog in nevelen gehuld. De politie op Twitter dat de gewonde verdachte is overleden. Onduidelijk is wat de toedracht van het incident was. De politie heeft de omgeving afgezet en er is onder meer een helikopter ingezet.

Verdachte was dreigend

Een boswachter vertelt aan Hart van Nederland dat er iemand ‘als een malloot’ door het bos aan het rijden was. Hij zag een slagboom aan flarden bij een nabij gelegen begraafplaats en heeft vervolgens 112 gebeld.

De man heeft ook gezien dat de verdachte is neergeschoten. Hij zou zich ‘dusdanig bedreigend’ hebben gedragen tegenover de politie dat volgens de ooggetuige één van de agenten is ‘geknakt’ en heeft geschoten. De ooggetuige kon niet zien of de neergeschoten verdachte bewapend was.

Mogelijk op de vlucht

Tegenover NH Nieuws spreekt de politie van ‘een ernstig incident’. Het is nog niet bekend waarom de agent geschoten heeft, aldus een woordvoerder die sprak van een “chaotische situatie” ter plekke. De man zou mogelijk op de vlucht zijn geweest.

Er wordt op dit moment door de Rijksrecherche onafhankelijk onderzoek gedaan naar het incident. Dat is gebruikelijk als een agent een verdachte neerschiet.

Beeld: Caspar Huurdeman Fotografie Baarn