112

Verdachte brief in Weert blijkt loos alarm

De verdachte brief die vanochtend vroeg werd afgeleverd bij netbeheerder Enexis in Weert, is geen bombrief. Dit blijkt na onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD). Het gaat om een brief met elektronische spullen.

De politie onderzocht een verdachte brief die werd afgeleverd bij het bedrijf aan de Schatbeurderlaan in Weert. Al snel bleek dat er geen verband is met de bombrieven die onlangs bij verscheidene bedrijven werden bezorgd. Wel kwam de EOD nog ter plaatse voor onderzoek. Daar bleek ook uit dat er niets aan de hand is.

Het bedrijf werd na de vondst van de brief uit voorzorg ontruimd. Na inspectie door een bomverkenner van de politie konden de medewerkers weer naar binnen. Alleen de vleugel waar de brief ligt, bleef nog een tijdje afgesloten in afwachting van de komst van de EOD.

Medewerker sloeg alarm

De brief werd rond 07.30 uur ontdekt. Een medewerker die de brief bekeek, sloeg alarm op basis van het uiterlijk van de brief en om wat er op stond, aldus de politiewoordvoerster. “Gezien de recente bombrieven in het hele land is er contact geweest met het onderzoeksteam in Amsterdam”, aldus de politie. “Vooralsnog wijst niets erop dat er sprake is van een mogelijk verband of eenzelfde soort brief.”

Lees ook: Advies oud-FBI-agent aan Nederlandse politie om bombrieven: ‘Afzender lijkt zijn sporen te wissen’

De afgelopen periode zijn er bij diverse bedrijven bombrieven bezorgd. Twee van de brieven ontploften.

ANP