Gezondheid

Burgemeesters bespreken maatregelen 'gedeeltelijke lockdown' op Veiligheidsberaad

Op het provinciehuis in Utrecht bespreken burgemeesters van het Veiligheidsberaad maandagavond hoe de ‘gedeeltelijke lockdown’ tot dusver verloopt. De bestuurders van de 25 veiligheidsregio’s zullen het onder meer hebben over twijfelgevallen in de handhaving van de strengere coronamaatregelen die vorige week ingingen.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog

De meeste nieuwe regels zijn helder, legt een woordvoerster van het Veiligheidsberaad uit, maar er zijn altijd puntjes waarover discussie is. “Er zijn geen aanwijzingen dat het ergens niet goed gaat, maar je ziet nu bijvoorbeeld wel dat hotels heel creatief worden.”

Lees ook: Jongeren feesten door sluiting cafés nu in hotels, meerdere incidenten

In eerdere berichtgeving werd vermeld dat de burgemeesters ook alvast vooruit zouden blikken naar de feestdagen in coronatijd, maar dat staat volgens de woordvoerster nog niet op de agenda.

Sinds de besmettingscijfers en het aantal ziekenhuisopnames weer oplopen komen de 25 burgemeesters weer wekelijks samen om het kabinet te adviseren in de te nemen maatregelen. Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid is maandag aanwezig. Waarschijnlijk zit burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen de vergadering weer voor na een korte vakantie.

Tekst: Redactie/ANP
Foto: Chris Benson via Unsplash