112

Veel rook vrijgekomen bij zeer grote brand bij industrieterrein Eindhoven

Een bedrijf aan de Dillenburgstraat in Eindhoven is vrijdagmiddag getroffen door een zeer grote uitslaande brand. Daardoor is er sprake van een grote rookontwikkeling, maakte de brandweer bekend. Niemand raakte gewond.

Het gaat volgens een woordvoerder van de brandweer om een brand bij recyclingbedrijf Sims Lifecycle Services op industrieterrein De Hurk. De brand brak rond 13.40 uur door nog onbekende oorzaak uit. De brandweer bestrijdt het vuur met groot materieel. De rook is in de wijde omtrek te zien en hangt als een mistige nevel in de straten. Enkele straten rond de Hastelweg zijn afgezet.

“Het stinkt enorm”, zei de woordvoerder van de brandweer. Met name geshredderde computers, telefoons, huishoudelijke apparatuur en batterijen hebben vlam gevat, aldus de woordvoerder. “Metaal en plastic dus. Dit gaat een langdurig proces worden”, voegde hij daaraan toe. De brandweer verwacht dat de omgeving tot zeker 22.00 uur vrijdagavond last van de stank kan hebben.

NL-Alert

Om 14.15 uur ging er voor Eindhoven een NL-alert uit, waarbij inwoners van de omgeving van de Bredalaan en de Dillenburgstraat wordt gevraagd ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. “Als u last van rook heeft: ga naar binnen, sluit ramen en deuren, zet ventilatie uit”, aldus deze alert.

Volgens de politie zitten er geen schadelijke concentraties gevaarlijke stoffen in de rook. De brandweer houdt dit voortdurend in de gaten. “Rook blijft altijd schadelijk en blijf daarvan weg”, laat de politie wel weten.

Verhoogd alarm

De hulpdiensten bekijken hoe ze de inwoners van Eindhoven goed op de hoogte kunnen houden van met name de rookwolken. Om die reden hebben ze verhoogd alarm afgekondigd. “Het terrein waar de brand woedt ligt redelijk centraal in Eindhoven”, laat de brandweer weten. “Veel mensen hebben er last van.” Gemeente en politie zijn ook bezig met de informatievoorziening voor door de rook getroffen inwoners.

Tekst: Redactie / ANP