112

Onrustige avond in Utrecht: massale knokpartij en gewonde bij steekincident

Het is een onrustige zondagavond in Utrecht. De politie moet rond 19:15 uur uitrukken voor een massale vechtpartij in Overvecht. Nog geen uur later is er verderop in de stad een heftig steekincident.

Toen agenten naar de melding van een massale vechtpartij gingen aan de Oranjerivierdreef, was de sfeer daar behoorlijk grimmig, laat een woordvoerder van de politie weten aan Hart van Nederland. Er is toen door de politie ingepraat op de betrokkenen bij de vechtpartij – zo’n twintig man – om de boel te sussen. Tijdens dit gesprek dook een volwassen man plotseling de bosjes in. Hier reageerden de agenten op en hielden hem aan. Later werd er in de struiken een vuurwapen gevonden.

De knokpartij en de politie-inzet trokken veel bekijks in de wijk. De regel van anderhalve meter werd door veel omstanders dan ook vergeten.

Meerdere steekwonden

Later kwam er een melding van een steekpartij binnen aan het Rose-Mariepad. Daar werd een slachtoffer gevonden die meerdere steekwonden had. De omgeving is vervolgens afgezocht en er zijn meerdere mensen staande gehouden, maar een verdachte is nog niet gepakt. De politie spreekt over meerdere daders en is nog naar hen op zoek.

Op beide plaatsen wordt nog onderzoek gedaan. Hoe het slachtoffer van het steekincident er aan toe is, is niet bekend.

Foto: Michiel van Beers