112

VIDEO: Vechtpartij op vlucht van Amsterdam naar Ibiza: 'Er zijn kinderen hiero'

Twee mannen die volgens omstanders weigerden een mondkapje te dragen tijdens het vliegen, zorgden voor een flinke knokpartij aan boord van een KLM-vliegtuig. Dit gebeurde tijdens een vlucht van Amsterdam naar Ibiza. Dat bevestigt KLM tegenover Hart van Nederland.

Het gevecht brak uit nadat de twee dronken mannen andere mensen in het vliegtuig lastigvielen. Ook zouden zij volgens de maker van de video geen mondkapje willen dragen. Op de beelden is te zien dat het er heftig aan toegaat en de amokmakers uiteindelijk tegen de grond worden gewerkt. Medepassagiers schreeuwen tegen hen: “Kappen nu, er zijn kinderen hiero!”

Op Ibiza aangehouden

Een woordvoerder van KLM laat weten dat het incident afgelopen week plaatsvond. “Ze zijn met behulp van medepassagiers staande gehouden. Eenmaal aangekomen op Ibiza zijn ze aangehouden.”

De Vereniging Nederlands Cabinepersoneel ziet de situatie op de KLM-vlucht als een incident. “Eerder was er ook een mondkapjesweigeraar op een vlucht van Transavia”, zegt een woordvoerder van de VNC. “Deze passagier heeft van de politierechter een boete van een aantal honderden euro’s gekregen.”

Ze hopen dat er officieel aangifte is gedaan tegen de twee mannen op de vlucht naar Ibiza. Zij kunnen dan een boete verwachten en worden mogelijk op de zwarte lijst geplaatst.