112

Vader en zoon aangehouden voor trappen en verstikken van agenten

Een 45-jarige man uit Dordrecht, zijn zoon (18) en een vrouw van 37 jaar zijn aangehouden omdat ze drie agenten hebben belaagd. Vader en zoon deelden rake trappen uit en de 45-jarige man probeerde een agente te verstikken, meldt de politie.

De politiemensen reageerden zaterdagavond op een melding over een hond die al uren blafte. Toen ze het portiek wilden ingaan werden ze beledigd door een man. Die zette het op een lopen toen een van de agenten hem wilde aanhouden. Nadat hij was ingehaald en een agent hem “onder controle” wilde brengen, vielen twee mannen de politieman aan. Ze kregen hulp van een vrouw, aldus de politie.

Verstikken

In het tumult werd ook de tweede agent aangevallen. De derde agente probeerde haar collega te ontzetten waarna de 45-jarige Dordtenaar op haar ging zitten en probeerde haar te verstikken, aldus de politie.

“De situatie was zo nijpend en bedreigend, dat de agente haar vuurwapen wilde trekken. Voordat zij daartoe over kon gaan, lukte het de politieman samen met zijn collega om zijn belager van zich af te schudden en haar uit de wurggreep te bevrijden.” De man die de agenten beledigde, wist te ontkomen.

De agenten hebben aangifte gedaan.