Weer & Verkeer

Uitgestorven treinen, bussen en stations: 'Surreëel, maar wel echt goed'

Het is niet alleen stil in restaurants en op de weg. Ook op alle uitgestorven stations kon je maandagochtend, zelfs tijdens de spits, een speld horen vallen.

Lees hier het liveblog met het laatste nieuws over het coronavirus

OV-NL meldde dat het aantal reizigers met 85 procent is afgenomen. Dat is een gevolg van de verregaande maatregelen die het kabinet heeft getroffen om het coronavirus in Nederland te beteugelen.

Bizar en surreëel

De enkele reizigers die te vinden zijn op Utrecht Centraal hebben veelal een goede reden. “We moeten een aantal belangrijke dingen doen op werk en we staan om de beurt ingeroosterd”, vertelt een reiziger. “Dus ik ga op zoveel mogelijk afstand van andere mensen toch naar Den Haag.” Wel vindt hij het een goede zaak dat mensen massaal gehoor geven aan de oproep om thuis te blijven. “Het is bizar, surreëel, maar ik vind het goed dat mensen het serieus nemen. Ik zou ook niet zijn gegaan als het niet echt nodig was geweest.”

Lees ook: Drugsdealers slaan slaatje uit sluiting coffeeshops

Ook een andere reiziger is blij dat de maatregelen worden nageleefd. “Ik denk dat veel mensen de maatregelen ter harte nemen en dat is maar goed ook.”

Nederland is gek geworden

Toch zijn er ook reizigers kritisch op het beleid van het kabinet. “Ik zou ook thuis kunnen werken, maar ik heb een beetje het gevoel dat Nederland gek geworden is. Ik vraag me af of wat nu gebeurt echt nodig is.”