112

Twee kinderen zwaargewond bij brand: 'We hadden niet veel later moeten komen'

Bij een woningbrand in Den Haag zijn twee kinderen uit de woning gered en naar het ziekenhuis gebracht. Uit een andere woning werden twee volwassenen gehaald. Ook werden bewoners uit omliggende woningen gecontroleerd door ambulancemedewerkers.

Op het moment dat de brandweer ter plaatse kwam op de ‘s Gravenzandelaan moesten de bewoners nog uit de woning worden gehaald. Brandweerwoordvoerder Ronald de Hoog laat telefonisch aan Hart van Nederland weten dat de brandweer bij aanrijden direct in actie moest komen. ”De moeder had zichzelf al in veiligheid gebracht, haar kinderen waren nog binnen. Die heeft de brandweer kunnen redden”, aldus de woordvoerder.

De kinderen zijn vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens buurtbewoners zou het er slecht aan toe gaan met de twee kinderen. “Naast de bewoners zijn er ook enkele huisdieren uit de woning gehaald waaronder een kip.”

De brandweer was dit keer snel bij de brand maar volgens de woordvoerder ”hadden we niet veel later moeten komen”.

Ernstig beschadigd

“Het was complex om de woning te doorzoeken, omdat het om verschillende woonlagen gaat”, zei de woordvoerder. Het huis waar de brand uitbrak is ernstig beschadigd door het vuur. “Door snel handelen van de brandweer is uitbreiding van de brand voorkomen.”

Uit voorzorg zijn ook de omliggende woningen ontruimd. Die huizen zijn niet beschadigd, maar er kunnen wel giftige stoffen zijn vrijgekomen. De brandweer controleert of het weer veilig is voor de bewoners om terug naar huis te gaan.