112

Drie maanden oude baby uit Maastricht vermist, politie maakt zich ernstige zorgen

De politie maakt zich grote zorgen om de vermiste baby. Het meisje wordt sinds donderdag 22 oktober vermist. Volgens haar moeder is het meisje helemaal niet in gevaar.

“Mijn meisje wordt perfect verzorgd”, stelt de moeder van het kind tegen het AD. De baby is volgens haar in Turkije bij de familie van haar huidige vriend.

De vrouw zegt dat ze niet wist van het opsporingsbericht dat de politie zondag heeft uitgestuurd. “We hebben al jaren problemen met jeugdbescherming en de politie, maar dat ze dit nu doen verbaast ons zeer.”

De moeder van drie kinderen heeft al jaren een conflict met de betrokken instanties. Ze vertelt dat ze al op zeer jonge leeftijd moeder werd en dat het daarna bergafwaarts ging. “Ik probeer al acht jaar aan te tonen dat ik wél een goede moeder ben, maar er is niemand die naar mij wil luisteren.”

De politie laat weten dat het kind naar Nederland terug dient te komen. “Als het klopt dat het kind op dit moment in Turkije zit, doen wij een vriendelijke doch dringende oproep om het kind zo snel mogelijk terug naar Nederland te halen. Het kind wordt vermist.”