112

Trein botst op vrachtwagen in Udenhout, grote ravage op spoor

Bij het Brabantse Udenhout is woensdagochtend een trein op een stilgevallen vrachtwagen gebotst. Niemand raakte gewond bij de treinbotsing. Door de ravage rijden er geen treinen tussen Den Bosch en Tilburg.

De botsing gebeurde rond 9.00 uur. De motor van een vrachtwagen met een lading jonge boompjes viel stil op de bewaakte spoorwegovergang De Brem. Volgens de politie kon de chauffeur net op tijd uit de vrachtwagen springen en kwam met de schrik vrij.

De schade aan het spoor en de overweg is groot, aldus een woordvoerder van ProRail. De reparatie is volgens de spoorbeheerder een flinke klus, daarom er voor de rest van de dag geen treinen tussen Den Bosch en Tilburg. De NS zet vervangend vervoer in.

Vrachtwagenchauffeur geschrokken

De vrachtwagenchauffeur is “natuurlijk erg geschrokken” vertelt een medewerker van het bedrijf waar de trucker werkt aan Hart van Nederland. “Hij mankeert volgens eigen zeggen niets. Gelukkig kon hij net op tijd zijn vrachtwagen uitkomen.”

In de trein zaten ongeveer 250 passagiers. De woordvoerder van ProRail laat weten dat de mensen uit de trein zijn gehaald en met een andere trein worden weggebracht. Ook is er slachtofferhulp beschikbaar als passagiers daar behoefte aan hebben.