Misdaad

Tot 8 maanden cel voor mishandelen agenten Rotterdam

De politierechter in Rotterdam heeft vrijdag de twee mannen die vorige week betrokken waren bij de mishandeling van politiemensen, gevangenisstraffen opgelegd tot acht maanden cel waarvan drie voorwaardelijk. Twee agenten raakten gewond bij het incident.

De politie sprak vorige week dinsdag een groep mensen in de wijk Spangen aan op hun gedrag. Zij hielden zich niet aan de afstandsregels die gelden vanwege het coronavirus. De groep zou de agenten vervolgens hebben aangevallen.

Een van de mannen had de agent in zijn arm gebeten, hij kreeg de zwaarste straf van acht maanden cel. De andere man bemoeide zich met de aanhouding en mishandelde daarbij ook een agent, hij heeft een celstraf van twee maanden gekregen. Beide mannen moeten de belaagde agenten een boete van een paar honderd euro betalen.

Lees ook: Politieagent geschopt en gebeten na aanspreken op afstandsregel

De politie zei eerder dat de gebeurtenissen “een behoorlijke impact” hebben gehad op de agenten en noemde de agressie en het geweld “volstrekt onacceptabel”. De zaak zou eigenlijk vorige week al behandeld worden, maar werd tot vrijdag uitgesteld.

Tekst & Beeld: ANP