Politiek

Tweede Kamer bijgepraat over laatste stand van zaken coronacrisis

De Tweede Kamer is donderdagochtend bijgepraat door deskundigen over de laatste ontwikkelingen rondom het nieuwe coronavirus in Nederland. Het ging om een zogenoemde technische briefing.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

Zoals gebruikelijk gaf Jaap van Dissel, directeur Infectieziektebestrijding van gezondheidsdienst RIVM, een laatste stand van zaken over het virus. Verder schoven ook Caroline Beentjes van Woonzorggroep Samen en Liane van den Haan van ouderenbond ANBO aan.

Politiek redacteur Tomas Riemens deed hier verslag van de technische briefing.

Debat met Rutte

Donderdagmiddag volgt in de Tweede Kamer een debat met premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid over de aanpak van de coronacrisis. Nu Nederland stap voor stap uit de lockdown komt, neemt ook de spanning in het parlement af. De wekelijkse debatten over het virus behoren dan ook tot het verleden.

Lees ook: Naar deze 12 Europese landen kun je per 15 juni weer op vakantie

Verder staan donderdag ook niet langer de fractievoorzitters van de regeringspartijen tegenover premier Rutte en minister De Jonge. Klaas Dijkhoff (VVD), Pieter Heerma (CDA), Rob Jetten (D66) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) laten het Kamerdebat aan de zorgspecialist van hun fractie over.

ANP