Gezondheid

Opmerkelijke taferelen op strand van Scheveningen: mensen trainen hutje mutje

Het is voor iedereen inmiddels wel duidelijk: houd 1,5 meter afstand en was je handen vaak. Op het strand van Scheveningen worden de sporttoestellen echter gewoon gebruikt.

Er wordt in Nederland van alles geprobeerd om samenscholing tegen te gaan. Om te voorkomen dat sporters elkaar besmetten, zijn sporttoestellen in parken bijvoorbeeld niet meer toegankelijk. Zo zijn ze in Amsterdam afgezet met een lint, omdat ze niet worden schoongemaakt na gebruik en er dus geen garantie is dat er geen besmettingsgevaar is. Omdat landelijk beleid mist, ontstaan er situaties zoals in Scheveningen.

Reactie gemeente Den Haag

Ondanks alles wemelt het dus van de sporters bij de toestellen op het strand. Hart van Nederland vroeg de gemeente Den Haag om een reactie. “De plek is bij ons bekend. Af en toe gaat iemand er naartoe om mensen erop te wijzen dat ze verder bij elkaar weg moeten. Na een poosje komen mensen er toch weer en dan gaan we er weer even naartoe. Als je kijkt hoe zulke grote groepen mensen hier eerder naartoe kwamen, dan is dit maar een heel klein gedeelte. Voor sommige mensen is dit de enige plek waar ze kunnen sporten, omdat heel veel sportscholen dicht zijn.”

Lees ook: Onzichtbare spuugwolkjes blijven achter in de lucht tijdens het hardlopen

De gemeente krijgt meldingen van bezorgde burgers over de drukte bij de sporttoestellen, maar vindt dat het wel kan. “Als dit het ergste is wat er te vinden is, dan hebben we hier een goede dag. We houden het in de gaten. Als we op enig moment het idee hebben dat het niet meer beheersbaar is, dan kunnen we andere stappen ondernemen.”