112

'Straatracer' met kleine kinderen op achterbank rijdt 100 km/u te hard

Politie Team Verkeer Oost-Nederland heeft zaterdag een groep ‘straatracers’ aangehouden. De automobilisten reden maar liefst 100 kilometer per uur harder dan toegestaan. In één van de auto’s zaten twee kleine kinderen.

In een bericht op Facebook deelt de politie dat er zaterdagavond meerdere meldingen van straatraces binnenkwamen. “Onder andere op de A1 bij Baarn, op de A28 bij Harderwijk en op de N302 bij Ermelo zouden hier tientallen voertuigen bij betrokken zijn. De straatracers zouden roekeloos en asociaal rijgedrag vertonen waarbij met hoge snelheden werd gereden en er gevaarlijke situaties in het verkeer ontstonden.”

Kinderen van 1 en 3 jaar oud

Verschillende politiekorpsen hebben de handen ineengeslagen om uiteindelijk 5 rijbewijzen in te vorderen. Een bestuurder reed 180 km/u op een weg waar een maximumsnelheid van 80 km/u is toegestaan. Op de achterbank van de auto zaten twee kleine kinderen. Eentje van één jaar oud en een kind van drie.

Om die reden werd niet alleen het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd, maar zal er ook een zorgmelding worden opgemaakt.