112

Stoffelijke resten vermiste Belgische loodgieter gevonden in speciekuip

De stoffelijke resten die vorige week donderdag werden gevonden in een speciekuip zijn inderdaad van de vermiste Belgische loodgieter Johan van der Heyden. Volgens de politie blijkt dat uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut.

De met beton gevulde speciekuip werd gevonden in het Schelde-Rijnkanaal bij het Brabantse Nieuw-Vossemeer. Eerder had de politie al gemeld dat het lichaam van Van der Heyden mogelijk in stukken was gesneden en die zouden daarna zijn vervoerd in een speciekuip.

De resten zouden vervolgens mogelijk vanaf een brug in het Schelde-Rijnkanaal zijn gegooid of in het buitengebied van het Brabantse Steenbergen zijn gedumpt.

Gegijzeld in eigen bestelbus

Er was sinds 2 juni vorig jaar niets meer vernomen van Johan van der Heyden. Ondanks zeven aanhoudingen is nog altijd niet duidelijk wat er precies met de loodgieter is gebeurd.

Hoofdverdachten in de zaak zijn Nicki S. (31) en zijn Belgische vriendin Wanda, die de 56-jarige Van der Heyden zouden hebben gegijzeld in het Belgische Zoersel. Ze zouden hem in zijn eigen bestelbus naar Steenbergen hebben gebracht. Mogelijk wilden ze hem bestelen.

ANP