Dieren

Briesende stier neemt columnist Herman Sandman bijna op de hoorns

Een briesende Schotse Hooglander heeft columnist Herman Sandman woensdag bijna op de hoorns genomen. Hij nam in een weiland bij Slochteren een videocolumn op over een eerdere ontmoeting met een stier.

De columnist van Dagblad van het Noorden stond in het weiland met collega Liselotte Schüren en haar camera. Op de video is te zien dat een enorme stier op hem afloopt terwijl hij nietsvermoedend zijn column opleest.

“Hij staat nu naast je, maar je kan doorgaan”, zegt de cameravrouw als de stier tot op een meter is genaderd. Maar als de stier begint te briesen en zijn kop met hoorns driftig heen en weer beweegt, slaat bij haar de paniek toe. “We moeten echt weg. Hij staat nu echt naast je”, zegt ze.

‘Aanval stier aanstaande’

Columnist Sandman lijkt echter niet onder de indruk. “Maar dat geeft toch niks?”, zegt hij. Als Schüren hem vertelt dat de Schotse Hooglander met zijn kop staat te schudden, kiest Sandman toch het hazenpad.

Gelukkig maar, want de stier had elk moment kunnen toeslaan. “Er zijn waarschuwende regels voor als Hooglanders moeilijk gaan doen” schrijft de krant op haar website. “Als hij (of zij) onrustig wordt, alsof de Hooglander jeuk heeft, de kop naar achteren slingert en met de poten gaat schuifelen, noem dat gerust code oranje. Gooit het beest zijn kop naar beneden, dan is de aanval aanstaande.”

Nog een teken dat het beest zomaar had kunnen aanvallen: ver achter Hermans stond een argwanend starend kalfje.

Cameravrouw Liselotte Schüren laat op Twitter weten dat ze angstige momenten beleefde tijdens de video-opname. Bekijk hieronder de beelden.

Foto: screenshot Dagblad van het Noorden