112

Onverlaten slaan Haags restaurant kort en klein, tafels en stoelen in het water gegooid

Een nog onbekende groep personen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken bij het Turkse restaurant Soba midden in het Haagse Zuiderpark. Eenmaal binnen hebben zij het restaurant kort en klein geslagen.

Nadat de groep zichzelf toegang had verschaft begonnen zij alles kapot te slaan. In het eetgedeelte zijn de lampen zijn van het plafond getrokken en overal liggen glasscherven. Ook in de keuken zijn tafels, koelkasten en andere apparatuur omvergetrokken en gesloopt.

Een deel van de inboedel van het restaurant lag zelfs in het water. Meerdere tafels en stoelen moesten door de brandweer uit een naastgelegen vijver gehaald worden.

Motief

De politie heeft de hele ochtend onderzoek verricht naar sporen in en rond het restaurant. Deze sporen zijn in beslag genomen en worden op het politiebureau nader bekeken. Het motief over waarom juist dit restaurant het doelwit is geworden van vandalisme is niet duidelijk geworden.

Vooralsnog heeft de politie niemand aangehouden. Omdat het niet gaat om een reguliere inbraak, maar inbraak met (vermoedelijk) vernieling tot gevolg, wordt er ook rekening gehouden met een actie van een groep personen die een afgunst tegen de eigenaren en/of het restaurant hebben.

Beeld: Regio15