Spatschermen in auto's populair: 'Het plexiglas is niet aan te slepen'

Een garagebedrijf in Hoogeveen speelt handig in op de coronacrisis. Ze zijn druk met het plaatsen van spatschermen in auto’s. De telefoon staat er momenteel roodgloeiend.

“We zitten met twee man bij de telefoon en proberen elkaar zo wat te ontlasten. Maar je krijgt het ene na het andere telefoontje binnen. Het is echt heel druk”, zegt medewerker Allerd Grond.

Taxi’s en bedrijfsbussen

Deze week levert het bedrijf zo’n honderd spatschermen van plexiglas. Een deel gaat via de post naar klanten toe, een ander deel plaatst het bedrijf zelf in auto’s. “We krijgen heel veel aanvragen voor taxi’s. Vaak sturen we het scherm op en dan kunnen mensen het zelf monteren. Bij bedrijfsbussen komt vaak wat meer meet- en denkwerk kijken”, vertelt Allerd.

Bedrijfsbussen krijgen een scherm tussen de chauffeur en de bijrijder. Bij de taxi’s wordt het plexiglas aan de hoofdsteun van de stoelen geplaatst, zodat er een scheiding ontstaat tussen de chauffeur en de klant op de achterbank.

Inmiddels blijkt er ook voorzichtige interesse vanuit de politie te zijn. “Maar er zit heel veel inbouwapparatuur in politieauto’s en dat maakt het wel heel lastig.”

Inspelen op de coronacrisis

Hoewel veel bedrijven door de coronacrisis in de problemen raken, hebben ze daar bij de garage in Hoogeveen geen last van. “We spelen mooi in op de anderhalvemetersamenleving. Maar het geeft natuurlijk ook heel veel problemen. Dus ik hoop dat het niet heel lang aanblijft, hoewel dat wel de verwachting is”, zegt Allerd.

In Hoogeveen krijgen ze deze dagen aanvragen uit het hele land. “Ik weet niet zeker of we hier uniek in zijn. Er is bijvoorbeeld wel iemand die ongeveer hetzelfde doet met doorzichtig tafelzeil. Maar dat kreukelt en schittert. Dan zie je niets in je rechterspiegel.”

De vraag is of het bedrijf de vraag de komende tijd aankan. “Het plexiglas is niet aan te slepen”, zegt Allerd. Tot zijn opluchting komt er vandaag weer een nieuwe partij binnen.