112

Schietpartij in Utrecht Overvecht: politie neemt auto onder vuur

Er heeft dinsdagmiddag een schietpartij in Utrechtse wijk Overvecht plaatsgevonden. Volgens omstanders nam de politie een zwarte auto onder vuur nabij een winkelcentrum.

De politie bevestigt aan Hart van Nederland dat er is geschoten in de Utrechtse wijk. Via Twitter laat de politie weten twee personen op heterdaad te hebben betrapt tijdens het plegen van een autokraak. Toen de verdachten wilden vluchten, probeerden ze in te rijden op politieagenten. Daarop heeft de politie meerdere waarschuwingsschoten gelost.

Beide verdachten zijn inmiddels aangehouden door de politie.

‘Politie schiet niet zomaar’

Op de parkeerplaats van het winkelcentrum zijn er meerdere kogelhulzen gevonden. Waarom er is geschoten en waarom de krakers probeerden te vluchten, is onduidelijk. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar de toedracht. “Maar de politie schiet nooit zomaar”, aldus een woordvoerder van de politie.

Omstanders melden via Twitter dat het parkeergebied bij winkelcentrum Overvecht volledig is afgezet. De schietpartij trok veel bekijks. Omwonenden en het winkelende publiek namen een kijkje achter het politielint.

Wijk eerder vannacht al opgeschrikt door schoten

De Utrechtse wijk werd in de nacht van maandag op dinsdag ook al opgeschrikt door het geluid van schoten. De politie kon toen twee verdachten aanhouden na het lossen van meerdere waarschuwingsschoten.