112

Ruzie over lachgascilinder leidt tot steekpartij in Heerhugowaard

Bij een steekpartij in een woning in Heerhugowaard is vrijdagnacht een 22-jarige man uit Alkmaar zwaargewond geraakt. Het motief van de steekpartij zou een ruzie om een lachgascilinder zijn geweest.

De politie zegt dat de jongens bij elkaar waren gekomen omdat de ouders van een van hen niet thuis waren. Een van de vrienden van het slachtoffer vertelt aan Hart van Nederland dat hij na de steekpartij samen met een andere vriend het bloeden van het slachtoffer deels wist te stelpen. “Ik vind het een poging tot doodslag,” reageert hij.

Volgens de politie was er sprake van veel bloedverlies. “Hij bleek te zijn gestoken in zijn arm en borst. De politie heeft in verband met de verwondingen direct een tourniquet aangelegd om het bloedverlies te verminderen”, aldus de politie. Daarna is de jongen met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer is inmiddels buiten levensgevaar.

Lees ook: Deze man wordt gezocht voor dodelijke steekpartij bij Pier Scheveningen

Ondergedoken verdachte

De verdachte kon zaterdagmiddag worden aangehouden. Hij zat ondergedoken. De 21-jarige verdachte is afkomstig uit Eemnes en wordt verdacht van zware mishandeling.