Misdaad

Politie pakt Rotterdammers op vanwege vuurwapens en messen in videoclip

De politie heeft vrijdag twee mannen van 17 en 27 jaar opgepakt in Rotterdam naar aanleiding van een videoclip vol vuurwapens en messen. De wapens werden uiteindelijk niet gevonden in hun huizen.

De mannen werden opgepakt nadat een videoclip op sociale media was geplaatst waarin meerdere wapens te zien waren. In de clip is zogenoemde drillrap te zien en te horen, een muziekvorm waarbij volgens de politie “echt geweld op de loer ligt omdat in de teksten mensen worden uitgedaagd, bespot en bedreigd”.

Vals geld in huis

De jongste verdachte werd thuis opgepakt, maar daar vond de politie geen wapens. Wel namen agenten 300 euro aan vals geld in beslag. De andere verdachte werd in het centrum van de stad op straat gearresteerd. In zijn woning werden ook geen wapens gevonden.

De mannen zitten nog vast en worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De Rotterdamse politiechef Hans Vissers benadrukt dat rappen “een gewaardeerde, eigentijdse muzikale uitingsvorm is over wat jongeren bezighoudt”. Maar hij vindt  “de verheerlijking van geweld, bedreigingen en het tonen van messen en vuurwapens alsof dat de normaalste zaak van de wereld is, onacceptabel”.

Foto: Politie