Weer & Verkeer

Weggebruikers negeren massaal rood kruis op A12, 80 boetes binnen één uur

Als er een rood kruis prijkt boven een rijbaan, dan is de bewuste baan afgesloten voor wegverkeer. Het lijkt zo simpel, maar zaterdagochtend blijken weggebruikers op de A12 grote moeite te hebben om zich aan die regel te houden.

Lees ook: Wijkagent Gerrie klaar met rood kruis-negeerders: ‘weten jullie wel wat zo’n kruis betekent?’

“Momenteel staan wij voor de veiligheid bij een ongeval op de A12 ter hoogte van Gouda,” twittert Team Verkeer Den Haag zaterdagochtend. “Alhier wordt op de afrit naar Gouda massaal het rode kruis genegeerd. Alle bestuurder ontvangen een bekeuring voor het negeren van het rode kruis.”

Onder de overtreders bevonden zich ook enkele bestuurders van lesauto’s. “We hebben zelfs al rijexaminatoren meegemaakt met een vrachtauto,” twittert de politie. Bij een soortgelijk geval in het verleden heeft de politie melding gedaan bij de toezichthouder van rijscholen, “waarna de (les)vergunning werd ingenomen.”

Boete bij negeren rood kruis

Volgens Omroep West slingerde de politie in het eerste uur alleen al ruim tachtig bestuurders op de bon. In totaal zijn er 99 bekeuringen uitgeschreven. De hoogte van het boetebedrag: 240 euro. Met dat aantal alleen al heeft de politie in een ochtend ruim 23 duizend euro aan bonnen uitgeschreven.