Gezondheid

Reisadvies China verder aangescherpt na uitbraak coronavirus

Het reisadvies voor China is verder aangescherpt na de uitbraak van het coronavirus. Dat laat het ministerie van Buitenlandse Zaken weten. De Chinese overheid heeft maatregelen genomen om verdere besmetting en verspreiding van het virus te voorkomen.

Lees ook: Wat is het coronavirus en moeten we ons zorgen maken?

Steden in de provincie Hubei, waar het virus in december uitbrak, zitten op slot. Ook is het openbare leven in verschillende andere steden tot stilstand gekomen. Het ministerie laat weten dat mensen in die gebieden rekening moeten houden met nieuwe verregaande maatregelen van de Chinese overheid.

Maatregelen

Onder deze maatregelen vallen reisrestricties en territoriale toegangs- en vertrekbeperkingen. De Chinese overheid adviseert iedereen zo veel mogelijk binnen te blijven. De vakantieperiode in China is verlengd tot 3 februari 2020, scholen blijven dicht tot 17 februari.

De overheid heeft ook aan het bedrijfsleven gevraagd de deuren langer gesloten te houden. Toeristische locaties en attracties zijn voorlopig ook gesloten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat de Nederlandse ambassade in Peking de situatie op de voet volgt. Daarnaast roept het ministerie Nederlanders die in de Chinese provincie Hubei zitten op om zich te melden bij de ambassade, of een berichtje te sturen via Twitter.

Foto: ministerie van Buitenlandse Zaken