Onbegrip voor sluiting recreatieoord Hoek van Holland: 'Wat maakt de huisjes hier anders dan thuis?"

“Onbegrijpelijk” zo noemen de eigenaren van vakantiehuisjes op recreatieoord Hoek van Holland de situatie. Vanwege de coronamaatregelen is besloten het vakantiepark te sluiten. Dit terwijl een nabij gelegen volkstuinencomplex met huisjes wel hun deuren open mag houden.

In de hoop de gemeente over te halen om voor het recreatiepark een uitzondering te maken is Incher Bakker een petitie gestart. Dat er steun is voor het plan blijkt wel. De petitie is al door ruim 850 mensen ondertekend.

“Onze huisjes staan minstens twee meter van elkaar af”, begint Bakker haar pleidooi. “Verder beschikt ieder huisje over eigen sanitaire voorzieningen, dus ik zie het probleem niet.” Volgens de huidige coronamaatregelen moeten gemeenschappelijk was- toilet en douchevoorzieningen op campings en vakantieparken gesloten zijn. Veiligheidsregio’s mogen vervolgens zelf beslissen of vakantieparken helemaal dicht blijven, of onder voorwaarde toch open mogen zijn.

Lees ook: Thuiswerken in vakantiehuisje: ‘In huis werd het toch wel erg druk’

Uitzondering

“Voor een volkstuinencomplex in de buurt heeft de veiligheidsregio een uitzondering gemaakt”, gaat Bakker verder. “Maar als ik dan vraag waarom zij wel en wij niet, krijg ik gewoon geen antwoord.” Inmiddels hebben verschillende eigenaren van huisjes op het park een bezwaarschrift ingediend bij de gemeente.

Om de krachten te bundelen is Bakker daarbovenop nog een petitie gestart. “Het is niet alleen vervelend dat het park dicht is, maar voor sommige mensen is het ook gewoon hun huis”, legt Bakker uit. “Zij wonen daar gewoon in het seizoen en hebben nu ineens geen dak meer boven hun hoofd. Dat moet toch niet kunnen?”