112

Buurt reageert geschokt op steekpartij Stadskanaal: 'We hoorden ineens een noodkreet'

Het gaat naar omstandigheden goed met de 19-jarige vrouw die donderdagavond werd neergestoken in Stadskanaal, dat meldt de politie. De vrouw fietste langs een park toen ze werd aangesproken door een groep minderjarige jongens. Ze eiste geld en staken het slachtoffer in haar rug.

Buurtbewoners reageren geschokt op het incident dat zich voor hun deur afspeelden. “We hoorden een noodkreet”, vertelt een van de omwonenden die anoniem wil blijven. “We renden naar buiten en er lag een meisje op de grond.”

De buurtbewoner ziet een groepje jongeren wegrennen en besluit erachteraan te gaan. “Ze waren helaas te snel en doken het park in. Ik ben toen terug gegaan en samen met mijn vriendin hebben we het meisje mee naar binnen genomen. Toen bleek dat ze van achter geraakt was, in haar rug.”

‘Ze fietste gewoon langs’

“We hebben toen direct de ambulance gebeld en net zolang gewacht totdat zij er waren. Ze hebben het toen overgenomen. Het is echt abnormaal dat dit hier gebeurt. Ze fietste gewoon langs, niets bijzonders, en dat dit.”

Lees ook: Meisje gewond na overval door tienerjongens

Ook andere buurtbewoners reageren geschrokken op het incident. “Het is verschrikkelijk dat dit hier gebeurt”, vertelt buurtbewoner Melanie Jansen. “Ik heb in de avond wat mensen zien lopen, jonge mensen. En op een gegeven moment kwam de ambulance en de politie.”

“Ik zag een meisje de ambulance ingaan en ze hield haar rug vast. Later zag ik de ambulance weer opengaan en waren ze bezig met het hechten van haar rug”, beschrijft Jansen. “Ik ben hier net komen wonen en heb zelf een klein meisje. Het is eigenlijk heel eng.”

‘Heel snel gegaan’

Een andere buurtbewoner vertelt hoe blij ze is altijd haar kleindochter naar huis te brengen. “Mijn dochter vertelde dat ze een groepje jongens gezien had, toen ik vijf minuten later mijn kleindochter naar huis bracht stond er een politieauto. Het moet dus heel snel gegaan zijn. Toen ik terugkwam, stond de ambulance er al.”

“Het is echt verschrikkelijk. In de toekomst blijf ik wel gewoon mijn kleindochter naar huis fietsen, ze gaat niet meer alleen.” Ze wordt aangevuld door een buurtgenoot: “Ik sprak mijn dochter vanochtend, meisje van twaalf, en ze vond het toch wel heel eng om vanochtend alleen naar school te moeten fietsen.”

Minderjarige verdachten

De politie liet gisterenavond weten vijf verdachte van het steekincident opgepakt te hebben. Het gaat om twee vrouwen van 19 jaar uit Stadskanaal en twee jongens van 14 en een van 17 jaar oud uit respectievelijk Stadskanaal, Groningen en Hoogezand.

Er werden meerdere messen gevonden bij de verdachten en in beslag genomen door de politie. De politie doet nog onderzoek naar het incident en sluit beroving niet uit.