Misdaad

Voordeur uit brillenzaak Elst geramd, eigenaar treft winkel bijna leeg aan

Opnieuw is opticien Rolf Brillen in het Gelderse Elst slachtoffer geworden van een brutale inbraak. De dieven hebben met een auto de voordeur van de brillenzaak uit de sponningen geramd. Eigenaar Rolf Nieuwenhuis is het goed zat. “Afgelopen jaar ook, nu weer…”

Nieuwenhuis zegt dat het in twintig jaar tijd de zevende keer is dat hij te maken krijgt met inbrekers. Vier keer daarvan een ramkraak. Hij wordt er moedeloos van. “Je moet steeds meer gaan beveiligen. Er zal nu wel een rolluik voor komen.” Bij de kraak zijn brillen en zonnebrillen buitgemaakt. Hoeveel precies is nog niet duidelijk, maar de muren achter de opticien zijn leeg. Bijna alles is weg.

Schade

Op de vraag wat dieven precies met zo veel brillen moeten, verzucht Nieuwenhuis. “Ik vermoed voor de snelle handel, naar het buitenland. Of ze verkopen het onderling.” De schade kan snel oplopen voor de ondernemer. Sommige brillen kunnen wel 400 euro kosten.

Lees ook: Ramkrakers overvallen brillenzaak in Elst, laten puinhoop achter

De eigenaar van de brillenzaak blijft er rustig onder als de verslaggever van Hart van Nederland hem bevraagt. Maar leuk is anders, hij is boos. “Ze moeten wel van je spullen afblijven. Ze moeten het gewoon netjes komen afrekenen. Je wordt nu in je nachtrust gestoord.”

Buurtonderzoek bij brillenzaak

De politie laat weten bezig te zijn met een buurtonderzoek. Ze vragen getuigen zich te melden. Ook zijn ze op zoek naar een lichtkleurige Renault Captur. Dit voertuig is gebruikt bij de ramkraak en daarna weggereden. Door de klap tegen de brillenzaak heeft de auto schade opgelopen aan de achterkant.

De politie heeft het vermoeden dat de auto ergens ‘koud’ is gezet na de kraak. ‘Koud zetten’ wil zeggen dat iets verstopt is. Wie tips heeft voor de politie of de auto heeft aangetroffen, kan bellen naar 0900 – 8844.