Dieren

'Redder' van puppy wilde haar eigenlijk dumpen en verzon heldendaad

De eigenaar van de puppy die vastgebonden zat langs de A2 in Weert is gevonden. Het zou gaan om de vrachtwagenchauffeur die eerder claimde het arme beestje ‘gered’ te hebben. De dierenambulance laat op Facebook weten inmiddels de politie op de hoogte te hebben gesteld.

Zondagavond kwam het bericht naar buiten dat een oplettende vrachtwagenchauffeur een puppy gevonden had langs de A2 bij Weert. Hij droeg het hondje over aan de dierenambulance die het beestje checkte op een chip.

Helaas bleek de puppy niet gechipt te zijn, en werd de zoektocht naar de eigenaar een bijna onmogelijke taak. Inmiddels laat de dierenambulance weten dat het hondje door verschillende vrienden van de eigenaar herkend is en dat die eigenaar de vermeende ‘redder’ blijkt te zijn.

‘Puppy bleef hem volgen’

Het beestje blijkt zelfs niet eens in Weert geweest te zijn. Ook blijkt de vrachtwagenchauffeur helemaal geen vrachtwagenchauffeur te zijn: “Hij verklaart dat dit is verzonnen anders kwam hij niet van de hond af”, laat de dierenambulance op Facebook weten. “Hij had ook de hond al gedumpt in het bos maar de pup bleef hem terug volgen.”

De puppy zit op dit moment veilig in de dierenopvang in Oss. De dierenpolitie is op de hoogte gesteld van het voorval.