Opmerkelijk

Politie in Gorinchem pakt smoorverliefde puber (17) op om liefdesverklaring

Het ‘valentijnscadeau’ van een 17-jarige jongen is hem vrijdag in het Zuid-Hollandse Gorinchem duur komen te staan. Namelijk met een straf bij bureau Halt.

De tiener werd vrijdagavond door agenten op heterdaad betrapt toen hij graffiti aan het spuiten was op een viaduct onder de A15 bij Gorinchem. Hij was bezig met een liefdesverklaring voor een meisje.

De smoorverliefde puber was bijna klaar met zijn kunstwerk. ‘Wil je mijn vriendin zijn?’, stond er al op de muur gespoten. Hij wilde het meisje van zijn dromen op Valentijnsdag meenemen naar het viaduct. Ze hoefde alleen nog maar het vakje ‘ja’ (of ‘nee’) aan te ‘vinken’.

Politie maakt ‘excuses’

Hoewel we prille liefde toejuichen, doen we dat niet als het gaat over bekladden van objecten die niet je eigendom zijn”, schrijft de politie op Facebook. De puber is daarom doorverwezen naar bureau Halt.

Wel hoopt de politie voor hem “dat al zijn moeite met een positief resultaat mag worden afgesloten”. Verder bieden zij hun¬†verontschuldigingen aan aan de date van de tiener. “Onze excuses voor deze spoiler.”

Foto: Politie