Lifestyle & Entertainment

Koning Willem-Alexander wandelt op zijn verjaardag door centrum van Maastricht

Koning Willem-Alexander en zijn familie maken op Koningsdag een wandeling door de binnenstad van Maastricht. Het belooft een “verrassende en veelzijdige” route te worden met een focus voor de “kleurrijke regio en cultuur”.

In september werd bekendgemaakt dat de koning op zijn verjaardag afreist naar de hoofdstad van Limburg. Het thema is dit jaar ‘Leef Maastricht!’. De koninklijke familie komt op maandag 27 april om 11.00 uur aan bij de Sint Servaasbrug die over de Maas loopt.

De koning en zijn gevolg wandelen vervolgens via de Vissersmaas en Het Bat richting de Graanmarkt en het Onze Lieve Vrouweplein. Daarna gaat de wandeling via de Bredestraat naar het eindpunt. Het koninklijke bezoek wordt rond 13.00 uur afgesloten op het Vrijthof.

Bewoners en ondernemers in de binnenstad worden vanaf deze week geïnformeerd over de afzettingen en verkeersbeperkingen. De inhoud van het programma wordt in maart bekendgemaakt.

Het wordt de zevende keer dat Willem-Alexander als jarige koning het land intrekt. Vorig jaar bezocht de koninklijke familie Amersfoort op Koningsdag.

Redactie/ANP