Lifestyle & Entertainment

Prinses Amalia gaat na middelbare school eerst 'wijde wereld' verkennen

Prinses Amalia gaat als ze volgend jaar haar gymnasiumdiploma heeft gehaald, niet meteen een vervolgopleiding doen, maar gaat eerst een jaar de ‘wijde wereld’ verkennen.

Dat zeiden koning Willem-Alexander en koningin Máxima vrijdag tijdens de ontmoeting met de media aan het einde van de jaarlijkse fotosessie aan het begin van de zomervakantie.

Klas overgeslagen

Amalia heeft een schooljaar overgeslagen en is pas 17,5 jaar oud wanneer ze haar middelbareschooltijd afrondt. Dat biedt de kans om een jaar wat anders te gaan doen. “Maar er zijn nog geen plannen”, aldus de koning. Welke invloed de coronacrisis tegen die tijd zal hebben is ook nog niet duidelijk.

Lees ook: Koninklijke familie straalt in blauw en wit tijdens coronaproof persmoment

Máxima vertelde dat haar dochters de afgelopen maanden, waarin ze lange tijd niet naar school konden, “niet makkelijk” hebben gevonden. Maar na enige tijd had iedereen het ritme gevonden en de schoolresultaten hebben niet geleden onder het afstandsonderwijs. “De resultaten op school zijn heel goed geweest.” Willem-Alexander vertelde lachend dat hij nooit gedacht had dat zijn dochters nog eens zouden zeggen dat ze “school misten”.

ANP