Dieren

Pony Blacky schrok zo hard van vuurwerk dat hij viel en overleed

Een triest begin van het nieuwe jaar voor Kinderboerderij Hoek van Holland. Pony Blacky schrok tijdens de jaarwisseling zo erg van het vuurwerk dat hij ten val kwam en zwaar gewond raakte. Donderdag heeft de kinderboerderij de pony moeten laten inslapen.

En dat terwijl de kinderboerderij in een vuurwerkvrije zone ligt. “Helaas was dit niet bij iedereen bekend, aangezien wij aannemen dat niemand willens en wetens in de buurt van de kinderboerderij vuurwerk afsteekt”, schrijft de kinderboerderij op haar Facebookpagina.

Van een speelton gevallen

De pony’s en paarden hadden volgens de kinderboerderij “heel veel last” van de vuurwerk knallen. Pony Blacky in het bijzonder. “Tijdens het op en neer rennen in de wei is hij op de speelton van de geiten geklommen en gevallen. Hierdoor is hij vast komen te zitten”, schrijft de kinderboerderij. De brandweer kwam snel ter plaatse en wist Blacky uit zijn benarde situatie te bevrijden.

Desondanks raakte het dier zwaar gewond. “De dierenarts is direct met spoed gekomen en heeft Blacky zo goed als op dat moment mogelijk was verzorgd.” De hulp mocht niet meer baten. De kinderboerderij heeft Blacky donderdag moeten laten inslapen.