Dieren

Vrouw in Gorinchem mept plassende pomeriaan dood met dweil

In het Zuid-Hollandse Gorinchem heeft een boze vrouw maandag haar hond doodgeslagen. De pomeriaan kreeg de fatale klap nadat ze op de vloer had geplast.

De politie in Gorinchem kreeg maandagochtend de melding dat er een hond zou zijn doodgeslagen. Ter plaatse troffen agenten een dode pomeriaan aan, schrijft wijkagent Jaap de Groot op Instagram. “Het bleek in de woning op de grond te hebben geplast.”

‘Forse tik’ met dweil

Het 27-jarige baasje had een dweil gepakt om de vloer schoon te maken en was zo boos dat ze het dwergkeeshondje “een forse tik” gaf met de stok. Het dier klapte daardoor tegen de muur. Het arme beestje overleefde dit niet.

De vrouw is aangehouden wegens dierenmishandeling en naar het politiebureau in Dordrecht gebracht. Daar is ze verhoord door agenten van de dierenpolitie. In het huis bevond zich ook nog een chihuahua, die is door de dierenambulance opgehaald. Ook de dode pomeriaan is meegenomen.

View this post on Instagram

Naar aanleiding van het onderstaande bericht doe ik jullie even een update: Allereerst, ik begrijp jullie emotionele reacties al te goed! Maar om iemand met de dood te bedreigen, dat is echt een stap te ver. Stop hier dan dus ook mee! Gelukkig valt het op dit account mee, maar beledigingen en/of dreigementen worden op dit account niet getolereerd. Strafbare of kwetsende opmerkingen zullen worden verwijderd. Nog steeds zijn wij met de zaak bezig en wij zoeken uit wat er nu precies is gebeurd. Een collega van onze dierenpolitie doet dit onderzoek en werkt hierin nauw samen met het Openbaar Ministerie. Vanochtend een melding gekregen van een hondje wat dood zou zijn geslagen. Bleek dat een Pommeriaan in de woning op de grond had geplast. De 27 jarige eigenaresse pakte de dweilstok om de urine weg te dweilen. Uit nijd gaf zij het hondje een forse tik met de dweilstok waardoor deze tegen de muur klapte, wat het hondje het leven koste. De eigenaresse is daarop door ons aangehouden terzake art. 2.1 Wet Dieren en in Dordrecht gehoord door een collega van de dierenpolitie. De dode Pommeriaan alsmede een chihuahua hondje zijn door medewerkers van de dierenambulance meegenomen. Met betrekking tot de Chihuahua is sprake van zaakwaarneming voor de veiligheid van de hond. #hondje#dood#pommeriaan #urine#rechter#hondje #chihuahua #dierenpolitie #dierenambulance#veiligheid #dweilstok#zaakwaarneming #wetdieren#wijkagentjaap #gorinchem#lek&Merwede #wetdieren#eenheidrotterdam

A post shared by Jaap de Groot (@wa_jdegroot) on

Beeld: Pixabay