112

Politieachtervolging in Tilburg eindigt in brandende BMW en ziekenhuisbezoek

Tijdens een politieachtervolging in Tilburg is zaterdagnacht een 34-jarige automobilist de macht over het stuur verloren. Hierdoor botste hij eerst tegen een lichtmast en een boom, waarna de auto twintig meter verderop in brand vloog.

De politie heeft zowel de bestuurder als de eveneens 34-jarige bijrijder uit de brandende auto weten te halen. Ze zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond kwart over drie ‘s nachts zagen agenten een BMW met daarin twee mannen rijden. Voor een controle besloten de agenten achter de auto aan te rijden. Kort hierna doofde de bestuurder van de BMW zijn achterlicht, reed hij er met een flinke snelheid vandoor en reed door twee rode stoplichten.

Ongeluk

Volgens de agenten liep zijn snelheid op tot boven de 150 km per uur. Toen de bestuurder met deze snelheid de macht over zijn stuur verloor, botste hij tegen een lichtmast en een boom. Direct hierna vloog de auto in brand. De achtervolgende politieagenten probeerde direct de inzittenden te bevrijden. Via het achterportier wisten de agenten de bijrijder uit het voertuig te trekken. De bestuurder werd via de zijdeur uit de auto gehaald.

Eenmaal uit de auto bleken de twee inzittenden, een 34-jarige Waalwijker en een 34-jarige Tilburger, bebloed. Ze zijn dan ook overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder mocht na een korte behandeling het ziekenhuis verlaten. Zijn passagier had minder gelukt en is met verwondingen aan de ruggenwervels opgenomen.

Lees ook: Jongetje (8) overleden bij woningbrand in Tilburg, moeder gewond in het ziekenhuis

De politie laat weten de bestuurder te verdenken van gevaarlijk rijgedrag. Ook is bloed afgenomen om vast te stellen of hij onder invloed heeft gereden. Het politieteam Verkeer doet onderzoek naar de toedracht.