112

Politie zoekt met gerichte sms-bom naar nieuwe informatie over zedenzaak Roden

De politie heeft vrijdag naar 2300 mensen een sms gestuurd waarin zij vraagt om nieuwe aanwijzingen in de zedenzaak in Roden. Een jong meisje werd op maandag 15 juni het slachtoffer van een ernstig zedenmisdrijf.

De sms is verstuurd naar alle mobiele telefoonnummers die op 15 juni tussen 15.30 uur en 17.00 uur in de buurt waren van de steeg waar het misdrijf plaatsvond.

Het slachtoffertje liep rond 16.30 uur met een vriendinnetje in een smalle steeg, vlakbij de kruising Aukemastraat/Scharftlaan in Roden. De steeg leidt naar een speeltuintje waar beide meisjes net gespeeld hadden.

Lees ook: Buurt verbijsterd na seksueel misbruik op klaarlichte dag: ‘Ze wilde gewoon spelen’

Op dat moment werd zij door een onbekende man met een fiets aangesproken. Het meisje is vervolgens slachtoffer van een ernstig zedenmisdrijf geworden. Nadat de verdachte was vertrokken, hebben de meisjes direct alarm geslagen. Er werd direct naar de man gezocht maar de verdachte is helaas niet meer aangetroffen. De politie heeft een groot onderzoek opgezet in de zoektocht naar de verdachte.

Beelden van de verdachte

Een week later geeft de politie beelden vrij van de man die ze zoeken. In Hart van Nederland en ook in Opsporing Verzocht is aandacht voor deze zaak geweest. In totaal zijn er 120 tips binnengekomen. Er zijn veel aanwijzingen over de fiets binnen gekomen, en mensen hebben mogelijke scenario’s met ons gedeeld. Ook zijn er diverse namen genoemd.

Lees ook: Verdachte zedenmisdrijf Roden ondanks vele tips nog niet opgespoord

Ondanks al deze informatie heeft het nog niet naar de dader geleid. Het onderzoeksteam van de politie is daarom nog steeds op zoek naar nieuwe aanwijzingen. Daarnaast hebben specialisten naar de beelden gekeken en zijn de beelden bewerkt om de verdachte zo herkenbaar mogelijk te maken.

SMS-bom

De 2300 mensen die een sms hebben ontvangen van de politie worden gevraagd om nog eens goed naar de beelden te kijken. Wellicht waren zij zich niet bewust van het feit dat ze die maandagmiddag 15 juni in de buurt waren en hebben ze toch iets opvallends gezien, maar nog niet gedeeld met de politie.

Als er een van deze mensen iets te binnenschiet – hoe klein dan ook – kunnen zij contact opnemen met de politie. ”Alle informatie is welkom, hoe klein ook. Soms kan een klein detail het missend stukje zijn in de puzzel die wij moeten leggen”, laat de politie weten.

Tips

Heb jij meer informatie over de verdachte of heeft u die middag in de buurt van het Nijlandspark iets verdachts gezien? Hebt u meer informatie over de verdachte? Herkent u hem bijvoorbeeld van de beelden, het T-shirt of herkent u het type fiets in combinatie met de gebruiker? Neem dan contact met ons op via de opsporingstiplijn via 0800-6070. De informatie kan ook anoniem met ons worden gedeeld via 0800-7000.

Bovenstaande beelden zijn eerder uitgezonden door Hart van Nederland.