112

Politie maakt einde aan tentfeest met tachtig man in Nieuw-Vennep

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een einde gemaakt aan een groot tentfeest in een tent in Nieuw-Vennep. Er waren meer dan tachtig mensen aanwezig. Toen agenten het feest wilden beëindigen, werd de sfeer werd grimmig.

Dat laat de politie Haarlemmermeer op Facebook weten. De organisatoren van het feest waren een 49-jarige vrouw en een 51-jarige man uit Nieuw-Vennep. Alle aanwezigen waren tussen de 40 en de 50 jaar.

Onacceptabel

Burgemeester Marianne Schuurmans vindt het onbegrijpelijk dat dit nog steeds gebeurt. “Onverantwoord voor de volksgezondheid in deze coronatijd en onacceptabel tegenover onze horeca die om diezelfde reden geslote moeten blijven én t.o.v. al die mensen die zich wél aan de regels houden.”

Ook belooft Schuurmans dat de feestvierders een flink hogere boete krijgen. “We sluiten het pand en nemen muziekapparatuur in. Dit kan absoluut niet!” (tekst gaat verder onder tweet)

Meer feesten

Er was assistentie nodig van de marechaussee en de politie uit Lisse om het feest af te kappen. De feestvierders kunnen een proces-verbaal tegemoet zien. Datzelfde gold voor de ongeveer 25 personen die in een loods in Koningsbosch (gemeente Echt) aan het feesten waren. De politie in de Limburgse plaats beëindigde dat feest rond middernacht.

Organisatoren van illegale feesten riskeren een boete van 4000 euro. Voor bezoekers die de coronaregels overtreden, zijn de boetes onlangs verlaagd van 395 euro naar 95 euro.