Politiek

Politie stopt boeren die voor 'ludieke actie' op weg zijn naar ministerie van Landbouw

De demonstrerende boeren die op weg zijn naar het ministerie van Landbouw, zijn aan de overkant van de straat tegengehouden door de politie. De menigte moest halt houden ter hoogte van het oude ministerie van Buitenlandse Zaken. Zeker één demonstrant is gearresteerd, onder luid gejoel.

De boeren wilden stickers van Farmers Defence Force plakken op het ministerie van Landbouw. Dat gebied ligt vlakbij de Koekamp, waar het boerenprotest was.

De groep demonstranten werd steeds kleiner nadat de politie de boeren tegen hield. Eerder stonden er nog honderden boeren op straat. Nog geen 30 minuten later waren er nog tientallen demonstranten over.

‘Excuses, anders geven we gas’

Mark van den Oever van Farmers Defence Force had premier Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten tot 15.00 uur de tijd gegeven om excuses aan te bieden voor hun landbouwbeleid. Anders zouden de boeren “optoeren en gas geven”, dreigde hij.

Na het verlopen van het ultimatum riep hij de boeren op met stickers naar het ministerie te gaan voor een ludieke actie.

Bekijk hieronder hoe de politie ingrijpt bij de ludieke actie van de boeren:

Tekst: ANP/Redactie & Beeld: ANP