112

Politie geeft foto vrij van ontsnapte 'tattookiller' Cor Pijnen

De politie heeft donderdag foto’s vrijgegeven van Cor Pijnen. Hij zat zijn staf voor een liquidatiepoging uit met een enkelband. Die is dinsdagavond waarschijnlijk doorgeknipt, sindsdien is de zogenoemde ‘tattookiller’ spoorloos.

Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie jaagt op de 36-jarige crimineel. Pijnen is afgelopen dinsdag voor het laatst gezien in Schiedam.

Pijnen is 1,75 meter lang en heeft een slank postuur. Hij heeft opvallende tatoeages over zijn hele lichaam, waaronder Chinese tekens op zijn rug en arm en een draak op zijn borst. Mensen die hem zien, moeten hem niet benaderen, maar 112 bellen. De crimineel staat namelijk bekend als vuurwapengevaarlijk.

Tekst gaat verder onder de foto

cor pijnen

Enkelband sinds november 2018

Pijnen werd veroordeeld tot dertien jaar cel voor een liquidatiepoging in Amsterdam op crimineel Marlon D. Hij was vrijgelaten na het uitzitten van het grootste deel van zijn straf en droeg sinds november 2018 een enkelband.

De crimineel staat ook wel bekend als ‘Cor Paling’ omdat hij meerdere keren uit de handen van de politie wist te ontsnappen. Zo is hij een keer uit een arrestatiebusje gesprongen en heeft hij eens een een kanaal overgezwommen om te ontkomen.

Ondanks zijn eerdere vluchtpogingen werd Pijnen dus toch vrijgelaten met een enkelband. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) omdat de hij aan alle voorwaarden voldeed om voorwaardelijk vrij te komen.

Levenslang voor liquidatie

Op dit moment staat de voortvluchtige crimineel terecht in een nieuw proces. Hij wordt samen met drie andere ‘tattookillers’ verdacht van de liquidatie van Onno Kuut. Het lichaam van Kuut werd in 2009 zwaar toegetakeld teruggevonden in de duinen van Hoek van Holland.

Het OM eiste vorig jaar levenslang tegen Pijnen en de andere ‘tattookillers’. Ook wilde justitie dat de vier meteen weer in voorarrest zouden worden genomen. De rechtbank in Rotterdam ging daar echter niet in mee.

Foto’s: Politie