Misdaad

Dit is de man die een granaat aan de deur van café Bruut in Zwolle hing

De politie heeft vanavond een foto gedeeld van de granaatlegger bij café Bruut in Zwolle. De man draagt op een afbeelding van een bewakingscamera een wit masker en donkere kleding.

De granaat werd dinsdagochtend rond 08.20 uur ‘s ontdekt aan de deur van het café. De Explosieven Opruimingsdienst moest worden ingeschakeld, het gebied rond de Voorstraat werd afgezet en winkels werden ontruimd.

Op bewakingscamera’s is te zien dat de dader rond 01.00 uur die nacht de handgranaat heeft achtergelaten. De man kwam lopend aan vanaf de Dijkstraat en rende daarna ook weer weg in die richting.

Tekst gaat door onder de foto.

granaat Zwolle

Al eerder explosieven

Het is niet de eerste keer dat de eigenaar van Bruut, Bob Kooistra, geconfronteerd wordt met een explosief. In oktober 2018 werd er al een handgranaat aan het café vastgebonden en vier maanden later kwamen twee explosieven tot ontploffing voor zijn ouderlijk huis.

Een van die explosieven werd destijds bij de auto van Kooistra’s vader gelegd. Een ander eindigde in de tuin van de buren. Het is nog onduidelijk of er een verband is tussen de verschillende zaken.

Tips over granaatlegger?

De politie doet onderzoek en vraagt om tips van mensen die informatie hebben over bijvoorbeeld de kleding of het masker van de dader, of hem hebben gezien. Contact opnemen met de politie kan door te bellen met de opsporingstiplijn via 0800-6070, anoniem via 0800-7000 of het Team Nationale Inlichtingen via 079-3458999.