Misdaad

Plunderaars sportwinkel melden zich niet, politie deelt herkenbare beelden

Twee weken hadden ze de tijd om zich te melden, maar dat is niet gebeurd. Daarom deelt de politie nu herkenbare beelden van de jonge plunderaars die donderdagavond 7 november samen een winkel leegroofden in Amsterdam-Zuidoost.

De plundering gebeurde in de sportwinkel JD Sports. In dezelfde periode werd dezelfde winkelketen ook overvallen in Londen, Brussel en Luik. Ook een winkel van Lacoste aan het Rokin in Amsterdam werd geplunderd.

De diefstal bij JD Sports in Amsterdam is vastgelegd door beveiligingscamera’s. Zeven jongeren met capuchons op stormen de winkel binnen en nemen zoveel mogelijk kleding mee.

Lees ook: Getuige zag plunderaars winkel in stormen: ‘Ze hadden er veel zin in’

‘Plunderaars hadden messen bij zich’

Medewerkers hadden door wat er gebeurde en probeerden de jongens tegen te houden. Helaas wisten alle zeven jongens alsnog te ontkomen. Verschillende medewerkers hebben aangegeven dat de jongens messen bij zich hadden.

Op de camerabeelden is te zien dat alle verdachten jonge, donkere jongens zijn. De verdachten zijn zeer waarschijnlijk minderjarig.

Wie de jongens op de beelden herkent, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Dat kan via de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.