Lifestyle & Entertainment

Doodenge 'Plaaggeest' uit Bassie en Adriaan overleden

Jaap Stobbe, de acteur die de ‘Plaaggeest’ speelde in Bassie en Adriaan, is op 83-jarige leeftijd overleden. Dat meldt RTL Boulevard. Stobbe is op 21 februari overleden. Zijn dood wordt nu pas  bekendgemaakt.

Velen waren als de dood voor Stobbe door zijn rol in de populaire serie over de clown en de acrobaat. Hij had een gemene lach en dook uit het niet op als Bassie en Adriaan op avontuur waren. Sommige kinderen waren zo bang voor de plaaggeest, dat hij nooit meer terugkeerde in de serie.

Stobbe was vooral bekend als clown en acteur. Hij speelde onder meer in de kinderserie De Poppenkraam, de film Amsterdamned, de televisieserie Baantjer, Madelief en Peppi en Kokki.

Aad van Toor (Adriaan) laat donderdag aan Shownieuws weten dat hij en Bassie al sinds de jaren ’70 geen contact meer hebben met de acteur. In het verleden is er financiële onenigheid geweest tussen het duo en verschillende acteurs.

Kijken: de plaaggeest

Nog een keer zien hoe eng die plaaggeest ook alweer was? Hieronder zie je een van de afleveringen van het seizoen waarin hij zijn opwachting maakte.